Djurplågeri eller bara olyckligt val av halsband?

Läs inte här om du vill undvika otäcka bilder!

Dalarnas Tidning (länken) skriver om den stackars rödtabby katten som hittades med en kedja som satt fast runt hals och framben, och som nött otäcka sår på katten. Djurskyddsinspektören lyckades fånga katten i helgen, då satt den översnöad och hade kanske inte klarat sig länge till. ”Grov kätting” skriver tidningen, men det ser nästan ut som ett vanligt katthalsband av den typ som man INTE ska använda: Sorten som saknar strypskydd, d v s inte har en fjädrande funktion så att katten kan ta sig loss om den fastnar.

Om du skaffar halsband till din katt, se till att det har en resår eller fjädrande del!

(Missen har det bra hos Polisen just nu!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Djurplågeri eller bara olyckligt val av halsband?”

    1. Ja man får hoppas att någon känner igen sin röda kisse från tidningen och tar hem den – och ger den ett mjukt tyghalsband istället?
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *